Destinacije u Evropi koje bi trebalo da posetite

Pre nego li odlučite da pređete mora i okeane i vidite sve lepote drugih kontinenata, osvrnite se oko sebe i shvatite da ste stanovnik jednog od najlepših mesta na zemaljskoj kugli. Pre svega priroda, ali i čovek i ljudska ruka, učinili su Evropu posebnom i različitom od drugih delova sveta. Zato, ovom delu planete nikada ne manjka posetilaca.

Postoje neke destinacije koje su naravno svima poznate i dostupne i koje prosto morate posetiti za života, dok sa druge strane postoje i one manje poznate i skrivene destinacije, namenjene pravim putolovima ili onima koji su mnogo toga već videli i žele da nastave istraživati.

Mi vam nudimo top 5 gradova Evrope koje morate posetiti, makar za početak.

destinacije-u-evropi-koje-bi-trebalo-da-posetite

Prag

Magični Prag svrstava se top 10 najlepših gradova Evrope. Svojim neverovatnim pejzažima ali i nesvakidašnjim arhitektonskim dostignućima, ovaj grad vas naprosto mami da ga posetite. Kao takav, on nosi naziv i „Zlatni Prag“ i „Grad stotinu tornjeva“. Astronomski sat , Karlov most, Jevrejska četvrt, Leonov zid kao i Vaclavske namjesti, samo su neke od znamenitosti koje morate posetiti.

Jedan od najuređenijih, najočuvanijih i najčistijih gradova našeg kontinenta morate posetiti i ukoliko ste željni da isprobate mnoštvo piva različitih ukusa, kao i kobasice po kojima je čuven.

Atina

Jedna od top 3 destinacije koja je predložena za posetu u Evropi 2016. godine bila je i Grčka, tačnije njen glavni grad – Atina. Ona se smatra jednim od najlepših svetskih metropola. Atinom dominiraju Partenon i Akropolj, ali Grčkom vladaju i čuveni Meteori, najznačajnija grupa manastira odmah posle Svete gore.

Pariz

Najpoznatiji evropski grad u celom svetu. Pariz obiluje turističkim destinacijama i znamenitostima koje ne možete a da ne posetite ukoliko vas put nanese baš u ovaj grad. Ajfelova kula, Versaj, Notr Dam, Jelisejska polja, Luvr, Trijumfalna kapija, najpoznatija su imena ovog grada i obavezni su za obilazak. Nadalje, tu se pojavljuje još mnoštvo destinacija kakve su groblja umetnika Monmartr i Monparnas, kao i groblje Per Lašez.

London

London je grad koji je i te kako jak u svakom smislu te reči. On prednjači u turizmu, finansijama, obrazovanju, ali i u umetnosti. Stanovništvo koje naseljava London pripada najrazličitijim kulturama, religijama i nacionalnostima.

Neke od nezaobilaznih građevina koje morate posetiti kada odete u London jesu Tower bridge, Trafalgar skver, Vestminsterska opatija, Big Ben i naravno nezaobilazna Bakingemska palata.

Budimpešta

Prestonica Mađarske, bogata pre svega Dunavom, a zatim i brojnim istorijskim građevinama iz najrazličitijih razdoblja. Trg heroja, Lančani most, Mađarski Parlament i Budimski dvorac, predstavljaju samo neka od remek dela ovog grada. Izuzetno uređena, Mađarska, a sa njom i prestonica Budimpešta, jeste jedan od najznamenitijih gradova Evropske unije.

Ukoliko ste ljubitelji putovanja, a još niste odabrali svoju savršenu destinaciju za narednu godinu, mi vam nudimo neke od najpopularnijih, ali i najpovoljnijih destinacija za obilazak. I pre nego što odlučite da posetite neka druga mesta na ovoj našoj divnoj planeti, posetite ono što je godinama tu, u blizini i čeka na vas. Upoznajte se sa najvećim znamenitostima Evrope, sa najrazličitijim kulturama i običajima, ali i probajte specijalitete različitih kuhinja koje vam nude ovi velelepni gradovi.

Inicijalizacija u toku...

Sponzorisani tekstovi:

______________________________________________________________________________________________________________________
Inicijalizacija u toku...

Još zanimljivih tekstova: