Destinacije u Evropi koje bi trebalo da posetite

loading...

Pre nego li odlučite da pređete mora i okeane i vidite sve lepote drugih kontinenata, osvrnite se oko sebe i shvatite da ste stanovnik jednog od najlepših mesta na zemaljskoj kugli. Pre svega priroda, ali i čovek i ljudska ruka, učinili su Evropu posebnom i različitom od drugih delova sveta. Zato, ovom delu planete nikada ne manjka posetilaca.

Postoje neke destinacije koje su naravno svima poznate i dostupne i koje prosto morate posetiti za života, dok sa druge strane postoje i one manje poznate i skrivene destinacije, namenjene pravim putolovima ili onima koji su mnogo toga već videli i žele da nastave istraživati.

Mi vam nudimo top 5 gradova Evrope koje morate posetiti, makar za početak.

destinacije-u-evropi-koje-bi-trebalo-da-posetite

Prag

Magični Prag svrstava se top 10 najlepših gradova Evrope. Svojim neverovatnim pejzažima ali i nesvakidašnjim arhitektonskim dostignućima, ovaj grad vas naprosto mami da ga posetite. Kao takav, on nosi naziv i „Zlatni Prag“ i „Grad stotinu tornjeva“. Astronomski sat , Karlov most, Jevrejska četvrt, Leonov zid kao i Vaclavske namjesti, samo su neke od znamenitosti koje morate posetiti.

Jedan od najuređenijih, najočuvanijih i najčistijih gradova našeg kontinenta morate posetiti i ukoliko ste željni da isprobate mnoštvo piva različitih ukusa, kao i kobasice po kojima je čuven.

Atina

Jedna od top 3 destinacije koja je predložena za posetu u Evropi 2016. godine bila je i Grčka, tačnije njen glavni grad – Atina. Ona se smatra jednim od najlepših svetskih metropola. Atinom dominiraju Partenon i Akropolj, ali Grčkom vladaju i čuveni Meteori, najznačajnija grupa manastira odmah posle Svete gore.

Pariz

Najpoznatiji evropski grad u celom svetu. Pariz obiluje turističkim destinacijama i znamenitostima koje ne možete a da ne posetite ukoliko vas put nanese baš u ovaj grad. Ajfelova kula, Versaj, Notr Dam, Jelisejska polja, Luvr, Trijumfalna kapija, najpoznatija su imena ovog grada i obavezni su za obilazak. Nadalje, tu se pojavljuje još mnoštvo destinacija kakve su groblja umetnika Monmartr i Monparnas, kao i groblje Per Lašez.

London

London je grad koji je i te kako jak u svakom smislu te reči. On prednjači u turizmu, finansijama, obrazovanju, ali i u umetnosti. Stanovništvo koje naseljava London pripada najrazličitijim kulturama, religijama i nacionalnostima.

Neke od nezaobilaznih građevina koje morate posetiti kada odete u London jesu Tower bridge, Trafalgar skver, Vestminsterska opatija, Big Ben i naravno nezaobilazna Bakingemska palata.

Budimpešta

Prestonica Mađarske, bogata pre svega Dunavom, a zatim i brojnim istorijskim građevinama iz najrazličitijih razdoblja. Trg heroja, Lančani most, Mađarski Parlament i Budimski dvorac, predstavljaju samo neka od remek dela ovog grada. Izuzetno uređena, Mađarska, a sa njom i prestonica Budimpešta, jeste jedan od najznamenitijih gradova Evropske unije.

Ukoliko ste ljubitelji putovanja, a još niste odabrali svoju savršenu destinaciju za narednu godinu, mi vam nudimo neke od najpopularnijih, ali i najpovoljnijih destinacija za obilazak. I pre nego što odlučite da posetite neka druga mesta na ovoj našoj divnoj planeti, posetite ono što je godinama tu, u blizini i čeka na vas. Upoznajte se sa najvećim znamenitostima Evrope, sa najrazličitijim kulturama i običajima, ali i probajte specijalitete različitih kuhinja koje vam nude ovi velelepni gradovi.


Kako uvećati grudi bez operacije? Ispostavilo  se da postoji lak način! (SR)

Trbuh će vam biti ravan za 10 dana ako nakon obroka..

Mesec dana sam koristila Ovo! Kosa sija i narasla je za 5 cm!

Kako uvećati grudi bez operacije? Ispostavilo se da postoji lak način (HR)

Ušteda energije - to je lako! Potrebno je samo ovde...

Bol u leđima će nestati za jednu noć i zauvijek ako je bris... (HR)


Sponzorisani tekstovi:

______________________________________________________________________________________________________________________
loading...

Još zanimljivih tekstova: