Dobar odnos sa svojim partnerom je pola zdravlja

Da li ste primetili da vaš odnos sa partnerom dosta utiče na vaše svakodnevno raspoloženje? Ukoliko ste imali svađu, moguće je da ćete biti jako nervozni čak i prema drugim osobama.

partner

Svađa i loši partnerski odnosi mogu dovesti do stresa pa i do velikih zdravstvenih problema. Vremenom možda shvatite da vas veza u kojoj se nalazite čini jako nervoznim i da ništa nije isto kao onoga dana kada ste se smuvali. U ovom tekstu ćemo govoriti o tome koliko je partnerski odnos važan za ostala dešavanja u našem životu, za naše raspoloženje, pa i za naše zdravlje.

Prema većini studija i anketa, iskrenost je na prvom mestu i svaka kvalitetna veza mora biti zasnovana na iskrenom i otvorenom odnosu. Važno je da oba partnera budu ravnopravna u vezi i da se međusobno podržavaju. Zatim, ključno je da vi sebe prihvatite takve kakvi jeste i da vas partner takve prihvati. Podrazumeva se i da je dobar seksualni odnos takođe od velike važnosti i da može dosta da unapredi partnerski odnos.

Loša komunikacija sa partnerom može dovesti do niza problema u vezi. Ukoliko nemate dobar odnos sa svojim partnerom, to će učiniti da se osećate jako loše i da budete puni negativne energije. Naravno, to će se odraziti i na vaš odnos sa drugim ljudima, pa mogu početi da vas izbegavaju. Međutim, ono što možda iste znali jeste da loš odnos sa partnerom može ugroziti vaše zdravlje.

Dokazano je da dobar partnerski odnos može smanjiti stres i sniziti krvni pritisak. Neke studije su takođe pokazale da dobijanje pažnje od strane partnera podstiče pamćenje i ostale kognitivne funkcije. Maženje, grljenje i ostalo razmenjivanje nežnosti sa vašim partnerom smanjiće nivo stresa u vašem organizmu i opustiti vaš um i telo. Takođe, dokazano je da grljenje snižava krvni pritisak, a da ljubljenje ima višestruke koristi za zdravlje usne duplje. Tokom ljubljenja pljuvačka se luči u velikim količinama i na taj način se spiraju bakterije sa zuba i sprečava se pojava kamenca.

Zatim, verovatno ste čuli i da je seks veoma zdrav za naš organizam. Dokazano je da redovni seksualni odnosi mogu da smanje rizik od prehlada i gripa, jer se stvaraju antitela koja deluju kao odbrambeni mehanizam. Takođe, dokazano je i da seks pomaže da se kalorije sagore brže i da izgubimo suvišne kilograme. Seks je najbolji lek protiv stresa, a pomaže i da imamo miran i kvalitetan san.

Kao što ste mogli videti, dobar partnerski odnos i sve ono što taj odnos nosi sa sobom može u znatnoj meri da poboljša naše zdravlje.

Inicijalizacija u toku...

Sponzorisani tekstovi:

______________________________________________________________________________________________________________________
Inicijalizacija u toku...

Još zanimljivih tekstova:

POGLED KROZ PROZOR - Motivaciona priča
Koliko čovjek mora biti uporan da bi "Uspio"? - Motivaciona priča
Veština Ljubavi – Usudi se da Voliš!
Savet Majke Tereze: Šta raditi sa ljudima koji su zli prema vama?
ZA ONE KOJI NEMAJU VREMENA ZBOG POSLA - poučna priča
NIJE SVE ONAKO KAKO NAM SE ČINI - poučna priča
EKSERI U OGRADI - poučna priča
Siromahov san - poučna priča
Od čega se sastoji dobar život? Lekcije iz najdužeg istraživanja o sreći (VIDEO)
Ne znate kako izaći iz začaranog kruga svakodnevice? Pročitajte ovu priču!
Najčudnija tajna: Ako shvatite ovo, nema šanse da vam se ne ostvari sve željeno!
Prije nego što odlučite odustati, pročitajte ovu priču…
Zahvalnost – Put prema izvornoj čistoći bića i trajnom miru
Ovo je najgora bolest na Zemlji
20 pravila srećnog života