Dobar odnos sa svojim partnerom je pola zdravlja

loading...

Da li ste primetili da vaš odnos sa partnerom dosta utiče na vaše svakodnevno raspoloženje? Ukoliko ste imali svađu, moguće je da ćete biti jako nervozni čak i prema drugim osobama.

partner

Svađa i loši partnerski odnosi mogu dovesti do stresa pa i do velikih zdravstvenih problema. Vremenom možda shvatite da vas veza u kojoj se nalazite čini jako nervoznim i da ništa nije isto kao onoga dana kada ste se smuvali. U ovom tekstu ćemo govoriti o tome koliko je partnerski odnos važan za ostala dešavanja u našem životu, za naše raspoloženje, pa i za naše zdravlje.

Prema većini studija i anketa, iskrenost je na prvom mestu i svaka kvalitetna veza mora biti zasnovana na iskrenom i otvorenom odnosu. Važno je da oba partnera budu ravnopravna u vezi i da se međusobno podržavaju. Zatim, ključno je da vi sebe prihvatite takve kakvi jeste i da vas partner takve prihvati. Podrazumeva se i da je dobar seksualni odnos takođe od velike važnosti i da može dosta da unapredi partnerski odnos.

Loša komunikacija sa partnerom može dovesti do niza problema u vezi. Ukoliko nemate dobar odnos sa svojim partnerom, to će učiniti da se osećate jako loše i da budete puni negativne energije. Naravno, to će se odraziti i na vaš odnos sa drugim ljudima, pa mogu početi da vas izbegavaju. Međutim, ono što možda iste znali jeste da loš odnos sa partnerom može ugroziti vaše zdravlje.

Dokazano je da dobar partnerski odnos može smanjiti stres i sniziti krvni pritisak. Neke studije su takođe pokazale da dobijanje pažnje od strane partnera podstiče pamćenje i ostale kognitivne funkcije. Maženje, grljenje i ostalo razmenjivanje nežnosti sa vašim partnerom smanjiće nivo stresa u vašem organizmu i opustiti vaš um i telo. Takođe, dokazano je da grljenje snižava krvni pritisak, a da ljubljenje ima višestruke koristi za zdravlje usne duplje. Tokom ljubljenja pljuvačka se luči u velikim količinama i na taj način se spiraju bakterije sa zuba i sprečava se pojava kamenca.

Zatim, verovatno ste čuli i da je seks veoma zdrav za naš organizam. Dokazano je da redovni seksualni odnosi mogu da smanje rizik od prehlada i gripa, jer se stvaraju antitela koja deluju kao odbrambeni mehanizam. Takođe, dokazano je i da seks pomaže da se kalorije sagore brže i da izgubimo suvišne kilograme. Seks je najbolji lek protiv stresa, a pomaže i da imamo miran i kvalitetan san.

Kao što ste mogli videti, dobar partnerski odnos i sve ono što taj odnos nosi sa sobom može u znatnoj meri da poboljša naše zdravlje.


Kako uvećati grudi bez operacije? Ispostavilo  se da postoji lak način! (SR)

Trbuh će vam biti ravan za 10 dana ako nakon obroka..

Mesec dana sam koristila Ovo! Kosa sija i narasla je za 5 cm!

Kako uvećati grudi bez operacije? Ispostavilo se da postoji lak način (HR)

Ušteda energije - to je lako! Potrebno je samo ovde...

Bol u leđima će nestati za jednu noć i zauvijek ako je bris... (HR)


Sponzorisani tekstovi:

______________________________________________________________________________________________________________________
loading...

Još zanimljivih tekstova:

Priča o slonovima - priča o (ne)odustajanju
PRIČA O VUČICI - poučne priče
Savet Majke Tereze: Šta raditi sa ljudima koji su zli prema vama?
ZA ONE KOJI NEMAJU VREMENA ZBOG POSLA - poučna priča
SVAKO MISLI ZAVISNO O TOME ŠTA NOSI U SEBI - poučne priče
MUDROST ŠOLjICE KAFE
Don Miguel Ruiz – Nemojte ništa da shvatate lično
Bitne stvari u životu - priča o kamenju, šljunku i pesku
Što učiniti kad vas netko uvrijedi?
Don Miguel Ruiz: 4 sporazuma sa samim sobom (3)
Pravila privlačenja: Kako privući prave ljude?
Sve se događa s razlogom – Bez gubitka ne bismo bili zahvalni za dobitak
Svaka žena ima priliku živjeti divljim životom: Kad se probudi– micat će planine!
Iskreni, dobrodušni i osjećajni ljudi – od neprocjenjive vrijednosti
Ne možeš sakriti od sopstvenog otrova: životna ispovest Ričarda Gira.