Jestivo zlato kao stvar luksuza i prestiža

Dubai, ali i čitav svet, dobio je svoj najskuplji kolač. Radi se o takozvanom „Zlatnom feniksu“ koji košta tričavih 1000 dolara.

Za njegovo spravljanje potrebna su čitava dva dana ili 48h, a prednost u odnosu na sve dosada najskuplje kolače je ta što on ne sadrži nejestive elemente, dakle u potpunosti je jestiv.

Njegov osnovni sastojak je jestivo zlato.

jestivo-zlato-kao-stvar-luksuza-i-prestiza

Jestivo zlato kroz vekove 

Za jestivo zlato se zna od davnina. Još u vreme vladavine faraona u Egiptu ono se smatralo hranom kojom se može osvojiti naklonost bogova. Azijske zemlje ga mahom koriste „od kada je sveta i veka“, dok se u srednjem veku masovno koristilo i u Evropi za ukrašavanje trpeza i svega što bi se na njima našlo (prepelice, šarani, rižoto). Kako su se razvijali zlatnici tako je i jestivo zlato dobijalo na popularnosti.

Jestivo zlato danas

Danas, sve ono što želite da na brzinu učinite otmenim i nesvakidašnjim možete posuti jestivim zlatnim pahuljicama ili listićima. Na našim prostorima se koristi kao 23k i24k zlato, a ono što ga razlikuje od zlata koji se koristi u izradi nakita jeste da je ovo zlato čisto, mekano i fino, i ne meša se sa drugim metalima.

Pod šifrom E175, ovo zlato odobreno je kao dodatak ishrani i, konačno, kako se može najsavremenijom tehnologijom istanjiti do mikronske debljine, ono postaje pristupačno i dostupno svima. U Americi cena ide od oko 35 dolara pa naviše, u zavisnosti od oblika i gramaže. Kod nas se 25 zlatnih listića može naći po ceni od oko 6000 dinara. 

Hrana sa jestivim zlatom 

Kulinarski eksperti i umetnici u spravljanju najrazličitijih đakonija kažu da jestivo, skupo zlato, donosi uzbuđenje na trpezu i intrigira goste. Ovim luksuznim proizvodom oni ukrašavaju kolače, čokolade, ali i kafe i penušava vina. Listići zlata mogu da se peku u rerni, a isto tako i da se bez ikakvih posledica drže u zamrzivaču, što umnogome olakšava posao.

Svaki elitni restoran danas u ponudi ima jestivo zlato. Sa svojom jedinstvenom finoćom, ono će dati svakom jelu, ali i samom objektu, jednu notu luksuza, otmenosti i perfekcije.

Zlato kao lek 

Alhemičari su oduvek verovali u čudotvorne moći zlata u medicini. Zato i ne čudi podatak da su pravi sladokusci spremni da ulože u skupa jela i tako zamene upotrebu leka za svoje tegobe.

Zlato je dobro za zglobni sistem pa se koristi i u terapiji reumatoidnog artritisa i psorijaze, ali je dobro i za cirkulaciju i može da zameni aspirin određenim delom. Smatra se da je i te kako dobro i za imuni sistem organizma ali i za psihijatrijske poremećaje.

Posuto po ivici čaše, ili po kolaču i vašoj omiljenoj kafi, zlato će kroz vaš organizam proći za oko 24h, i mekano i bezukusno biće i te kako dobro za vaše zdravlje.

Inicijalizacija u toku...

Sponzorisani tekstovi:

______________________________________________________________________________________________________________________
Inicijalizacija u toku...

Još zanimljivih tekstova:

Kiwano - Nevjerovatna biljka koja sprečava kardiovaskularne bolesti i rak
Pomažu li banane da smršamo?
Lijek s Tibeta star 5.000 godina – Smijete ga koristiti SAMO jednom u pet godina!
Lekari ostaju u čudu: Tri kašike ove smese dnevno, bomba za krvnu sliku! (RECEPT)
Uz ovaj lek nikad nećete ostariti: Dve kašičice dnevno podmlađuju organizam! (RECEPT)
ZA ONE KOJI NEMAJU VREMENA ZBOG POSLA - poučna priča
MED OD BUNDEVE: Domaći melem za jetru, lijek za kolesterol i čudo za imunitet (RECEPT)
Siromahov san - poučna priča
Video koji će vas dignuti na noge: Voli sebe i živi život bez straha!
Kruh bez brašna: Recept za sve koji ga vole jesti, a žele smršavjeti
Kad izgubite bitku, nemojte izgubiti i pouku – 20 mudrosti Dalai Lame
Pitali Dalai Lamu što ga najviše iznenađuje? Njegov odgovor potiče na razmišljanje…
Sve ovisi o tome što nam je važno
PRETVORITI SVOJE OŽILJKE U ZVIJEZDE
SAMOĆA U GOMILI LJUDI