Jestivo zlato kao stvar luksuza i prestiža

loading...

Dubai, ali i čitav svet, dobio je svoj najskuplji kolač. Radi se o takozvanom „Zlatnom feniksu“ koji košta tričavih 1000 dolara.

Za njegovo spravljanje potrebna su čitava dva dana ili 48h, a prednost u odnosu na sve dosada najskuplje kolače je ta što on ne sadrži nejestive elemente, dakle u potpunosti je jestiv.

Njegov osnovni sastojak je jestivo zlato.

jestivo-zlato-kao-stvar-luksuza-i-prestiza

Jestivo zlato kroz vekove 

Za jestivo zlato se zna od davnina. Još u vreme vladavine faraona u Egiptu ono se smatralo hranom kojom se može osvojiti naklonost bogova. Azijske zemlje ga mahom koriste „od kada je sveta i veka“, dok se u srednjem veku masovno koristilo i u Evropi za ukrašavanje trpeza i svega što bi se na njima našlo (prepelice, šarani, rižoto). Kako su se razvijali zlatnici tako je i jestivo zlato dobijalo na popularnosti.

Jestivo zlato danas

Danas, sve ono što želite da na brzinu učinite otmenim i nesvakidašnjim možete posuti jestivim zlatnim pahuljicama ili listićima. Na našim prostorima se koristi kao 23k i24k zlato, a ono što ga razlikuje od zlata koji se koristi u izradi nakita jeste da je ovo zlato čisto, mekano i fino, i ne meša se sa drugim metalima.

Pod šifrom E175, ovo zlato odobreno je kao dodatak ishrani i, konačno, kako se može najsavremenijom tehnologijom istanjiti do mikronske debljine, ono postaje pristupačno i dostupno svima. U Americi cena ide od oko 35 dolara pa naviše, u zavisnosti od oblika i gramaže. Kod nas se 25 zlatnih listića može naći po ceni od oko 6000 dinara. 

Hrana sa jestivim zlatom 

Kulinarski eksperti i umetnici u spravljanju najrazličitijih đakonija kažu da jestivo, skupo zlato, donosi uzbuđenje na trpezu i intrigira goste. Ovim luksuznim proizvodom oni ukrašavaju kolače, čokolade, ali i kafe i penušava vina. Listići zlata mogu da se peku u rerni, a isto tako i da se bez ikakvih posledica drže u zamrzivaču, što umnogome olakšava posao.

Svaki elitni restoran danas u ponudi ima jestivo zlato. Sa svojom jedinstvenom finoćom, ono će dati svakom jelu, ali i samom objektu, jednu notu luksuza, otmenosti i perfekcije.

Zlato kao lek 

Alhemičari su oduvek verovali u čudotvorne moći zlata u medicini. Zato i ne čudi podatak da su pravi sladokusci spremni da ulože u skupa jela i tako zamene upotrebu leka za svoje tegobe.

Zlato je dobro za zglobni sistem pa se koristi i u terapiji reumatoidnog artritisa i psorijaze, ali je dobro i za cirkulaciju i može da zameni aspirin određenim delom. Smatra se da je i te kako dobro i za imuni sistem organizma ali i za psihijatrijske poremećaje.

Posuto po ivici čaše, ili po kolaču i vašoj omiljenoj kafi, zlato će kroz vaš organizam proći za oko 24h, i mekano i bezukusno biće i te kako dobro za vaše zdravlje.


Kako uvećati grudi bez operacije? Ispostavilo  se da postoji lak način! (SR)

Trbuh će vam biti ravan za 10 dana ako nakon obroka..

Mesec dana sam koristila Ovo! Kosa sija i narasla je za 5 cm!

Kako uvećati grudi bez operacije? Ispostavilo se da postoji lak način (HR)

Ušteda energije - to je lako! Potrebno je samo ovde...

Bol u leđima će nestati za jednu noć i zauvijek ako je bris... (HR)


Sponzorisani tekstovi:

______________________________________________________________________________________________________________________
loading...

Još zanimljivih tekstova: